top of page

BLOG: JEG RULLER 'DEN GRØNNE LØBER' UD FOR DANNELSEN, DER MANGLER

Da jeg gik i skole, fik vi ingen undervisning i, hvordan man regenererer naturen og jorden. I de seneste år er flere af os blevet opmærksomme på, hvor alvorlig en brist det er i vores dannelse. Jeg er nu midt i livet og vil gerne oplyses. Og der er en del, der skal indhentes. Derfor begyndte jeg for nogle år siden at se mig om efter et sted, hvor jeg kunne danne mig som jordbo. For når jeg nu som voksen gerne vil have en forståelse for, hvordan man skaber frugtbar og dyrkbar jord ud af ørken eller udpint jord, hvor går jeg så hen? Når jeg gerne vil forstå, hvilket klima-aftryk min kost har, hvor kan jeg så lære om det? Hvis jeg gerne vil eje og dyrke jord selv på den mest klimavenlige vis, hvem kan så hjælpe mig? Og hvem kan jeg gøre det sammen med?


I min søgen opdagede jeg, at der mangler sådan et mødested for folk i alle aldre, der kan hjælpe hinanden med den slags læring. Derfor besluttede jeg mig for at sammensætte mit eget pensum og åbne Jordens Skole. Jeg begyndte at skabe den folkeoplysnings-, medie- og dannelsesplatform, som manglede.
For når jeg nu som voksen gerne vil have en forståelse for, hvordan man skaber frugtbar og dyrkbar jord ud af ørken eller udpint jord, hvor går jeg så hen?Igennem de seneste 5 år har jeg besøgt jordbrugere, der dyrker efter permakultur-principper eller eksperimenterer med skovbrug. Jeg har lært danske og udenlandske topkokke at kende, som efterspørger de bedste afgrøder. Jeg har læst bøger, der formidler gammel og ny viden om jorden. Jeg har deltaget i faggrupper og konferencer, der udvider min horisont. Jeg følger også et nyskabende landmandspar dokumentarisk gennem alle årstider. Det er uden tvivl en stor ballast for mig, at jeg har journalistisk baggrund, højskoleblod i mine årer og er vokset op på et biodynamisk-økologisk jordbrug. Men alle, uanset baggrund, vil kunne være med på denne vigtige læringsrejse.


Det er derfor min vision, at gøre det lettere for andre at være med ved at rulle 'den grønne løber ud' - og du er hermed inviteret til at følge i mit fodspor eller hjælpe med at vise vejen i Jordens Skole.                                                

/ Helle Solvang - Stifter og leder af Jordens Skole Grøn folkeoplyser, dokumentarist / radiovært, facilitator, kulturentreprenør og inspirator
Læs mere om Jordens Skole lige her:

Hjemmeside: www.jordensskole.dk


Comments


bottom of page