MØD VORES TEAM

Helle Solvang
Stifter og leder af Jordens Skole og 'Gå til have'
Helle Solvang er grøn folkeoplyser, kulturiværksætter og inspirator. Hun har stærke netværk i både kulturlivet og indenfor den grønne omstilling og bygger bro mellem de to verdner. Hun er cand.mag i Moderne Kultur og Kulturformidling og har i gennem 20 år været vært og tilrettelægger i DR.
I P1-programmet VITA portrætterede hun bæredygtigheds-pionerer og ildsjæle. I Sproglaboratoriet i P1 satte hun bl.a. fokus på vores samtaleformer, og som scenevært har hun styret slagets gang ved nogle af DR’s litterære og musikalske begivenheder.
Helle har igennem mange år været idéudvikler og vært for konferencer, festivaler og seminarer i spændingsfeltet mellem natur, kunst og kultur. Hun leder og underviser i podcastfortælling og udbyder kurser i at kunne facilitere møder, hvor flere stemmer, tværfaglig udveksling og kollektiv intelligens kommer i spil.
I 2019 påbegyndte hun i regi af Jordens Skole en dokumentarfilm om folkebevægelsen og foreningen Andelsgaarde, som hun selv er medlem og medstifter af.
Helle er optaget af, hvordan vi skaber en fredelig og fællesskabende grøn omstilling. Hun har dybe rødder i højskolebevægelsen og voksede op på et biodynamisk/økologisk jordbrug. I de seneste 5-6 år har hun undersøgt og skildret jordbrug i harmoni med naturen og inspireret til nytænkning. Hun er særligt optaget af og støtter den cirkulære tankegang og den regenerative praksis indenfor skovlandbrug, holistisk afgræsning og permakultur.
Læs Helles blog lige HER

Laura Ytte Rechnagel
Dokumentarist
Laura studerer lige nu på Danmarks Medie- og Journalistikhøjskole på TV- og Tilrettelæggerlinjen og er særligt optaget af nye dyrkningsformer og regenerativt landbrug og tankegang.
Tidligere har Laura arbejdet i DR på blandt andet Nyhederne og Troldspejlet og har ligeledes været engageret i diverse NGO'er, herunder et træplantnings-aktionsprojekt i Californien og i Slow Food bevægelsen. Hun har desuden lavet filmportrætter på Andelsgaarde og på Farendløse Mosteri.
Sara Troense
Podcast-producent og underviser
Cand.mag. med bachelor i filosofi og medievidenskab fra Aarhus Universitet og kandidat i medievidenskab fra Københavns Universitet. Arbejder freelance indenfor lydproduktion og podcast. Bor i Lejre med mand og to små børn.
Sara Troense er en eftertragtet underviser i lyd. Hun har undervist på bl.a. RUC, KUA, Ungdomsskolen, ENIGMA og Vallekilde højskole.
Gennem hele hendes virke er lydens potentiale det gennemgående. I sit speciale undersøgte hun dansk taleradios udvikling siden Radio24Syv blev en del af radioudbuddet i Danmark. Sara har siddet i bestyrelsen for Center for podcasting og er jurymedlem for Podcastprisen i Årets Talent-kategorien.
Sara har produceret podcasts som Vild Historie og De Hvide Busser for Røde Kors (P1), og indgår som lydkunstner i det tværæstetiske kunstfællesskabMYRKR, som skaber værker, der søger at vække oplevelsen af forbundethed med naturen i spændingsfeltet mellem videnskab, magi, kunst og personlige fortællinger, eksempelvis vandringforestillingen Stjernevandring - en poetisk rumrejse - se trailer og i P1 serien Gemt i mørket.


Rosamai Liliet
Kommunikationsmedarbejder
Rosamai er uddannet cand.merc.(kom) og har tidligere arbejdet med innovation og udvikling. I dag er hendes fokus på hjerte-projekter indenfor kunst, kultur, bæredygtighed og væredygtighed og har en stor kærlighed for og indsigt i den bæredygtige livsstil.

Sidsel Esther Ejrnæs
Underviser og faglig rådgiver
Sidsel Esther Ejrnæs er levende optaget af frø, jord og planter. Hun er ved at uddanne sig til bonde på Norges økologiske landbrugsskole Sogn Jord- og Hagebruksskule og har en baggrund i uddannelsesvidenskab. Hun står bag skolens første frøhave med varetagning af gamle grøntsagssorter og eksperimentering med nye.
Sidsel er desuden bestyrelsesmedlem i foreningen for etablering af Lolland-Falsters første madhøjskole og har arrangeret flere af foreningens sommerhøjskoler med udgangspunkt i ’fra jord til bord-principper’.


Hanna Sofia Finken
Underviser
Som Natur- og kulturformidler er Sofia optaget af det komplekse forhold mellem natur og menneske. Hun er drevet af at undersøge, hvordan vi kan (gen)opdage en kreativ, omsorgsfuld og reflekteret forbindelse til naturen i og udenfor os selv. I tråd med dette er hun igang med at uddanne sig til gartner ved Vilvorde og er i øjeblikket elev i et biodynamisk gartneri og helsepædagogisk værksted, der har et holistisk natur- og menneskesyn.
Sofia har et nært forhold til fri-, efter- og højskoleverdenen, og gennem fællesskabet 'Jorden Kalder' på Krogerup Højskole er hun blevet bekræftet i det meningsfulde i at arbejde med jord, planter og liv. Hun har undervist på naturworkshops ved Krogerups Sommerhøjskole for familier og har arbejdet med planter, mennesker og bæredygtighed i Settlementets socialøkonomiske urban gardening-virksomhed, Grønne Kræfter. Derudover har hun været involveret i forskellige kunst- og kulturbegivenheder inden for musik, teater og performance.
Jacob Rask
Underviser, forfatter og demokratisk iværksætter
Jacob Rask er underviser, forfatter og demokratisk iværksætter. Han har mange års erfaring som foredragsholder og højskolelærer indenfor blandt andet økologi, permakultur-dyrkning, klima, politik, økonomi og iværksætteri.
Han er uddannet i økonomi fra Schumacher College og miljøplanlægning (TekSam) fra Roskilde Universitet.
Sammen med Helena Reumert Gjerding er han forfatter til bogen ‘Kooperativ Håndbog - Iværksætteri i fællesskab’ - en praktisk, juridisk og økonomisk vejledning i at skabe regenerative, lokalt forankrede demokratiske virksomheder.
Han har arbejdet frivilligt og professionelt med foreninger og initiativer, heriblandt Københavns fødevarefællesskab, Omstilling Nu og Transition Towns bevægelsen. For nyligt stiftede han initiativet Copenhagen Doughnut, for at inspirere Københavnere til at arbejde med Doughnut-økonomi modellen i praksis.
Jacob arbejder på at skabe handlings- og læringsrum, hvor folk engagere sig i praktiske løsninger på klima- og naturkrisen.
