Synge2.jpg
Helle Solvang

Stifter og leder
Kontakt: helle@jordensskole.dk

Helle Solvang er grøn folkeoplyser, kulturiværksætter og inspirator. Hun har stærke netværk i både kulturlivet og indenfor den grønne omstilling og bygger bro mellem de to verdner. Hun er cand.mag i Moderne Kultur og Kulturformidling og har i gennem 20 år været vært og tilrettelægger i DR.

 

I P1-programmet VITA opbyggede hun stor forståelse for og kendskab til samfundets bæredygtigheds-pionerer og ildsjæle. I Sproglaboratoriet i P1 satte hun fokus på vores samtaleformer, og har som scenevært styret slagets gang ved nogle af DR’s store litterære og musikalske begivenheder.  
 

Helle har igennem mange år været idéudvikler og vært for konferencer, festivaler, temadage og seminarer i spændingsfeltet mellem natur, kunst og kultur. Gennem eget produktionsselskab afholder hun masterclasses i podcastproduktion og i facilitering af møder, hvor flere stemmer og tværfaglig udveksling kommer i spil.
 

Helle har skabt en række dokumentarfilm om Karen Blixen og holder foredrag om Blixens livsvisdom og natursyn. I 2019 påbegyndte hun i regi af Jordens Skole en dokumentarfilm om folkebevægelsen og foreningen Andelsgaarde, som hun selv er medlem og medstifter af. 


Helle er optaget af, hvordan vi skaber en fredelig og fællesskabende grøn omstilling. Hun har dybe rødder i højskolebevægelsen og voksede op på et biodynamisk/økologisk jordbrug. I de seneste 5-6 år har hun undersøgt og skildret jordbrug i harmoni med naturen og inspireret til nytænkning. Hun er særligt optaget af den cirkulære tankegang og den regenerative bevægelse med skovlandbrug, holistisk afgræsning og permakulturprincipper. Hun er fast kronikør i Jyske Vestkysten og Avisen Danmark, hvor hun skriver om nye veje for landbrug og andre emner indenfor grøn omstilling. 

"Samtaler med visionære jordbrugere og min involvering i opstarten af Andelsgaarde, har været min 'videreuddannelse' i de senere år og noget af det mest meningsfulde, jeg har fyldt min fritid med. Jeg har samlet livsvigtig viden, som jeg synes mange flere skal kende til. Derfor har jeg stiftet 'Jordens Skole', hvor indsigten kan formidles videre, og hvor jeg selv og andre kan indhente den dannelse, vi aldrig fik". 

Læs Helles blog lige HER

Rosamai Liliet

Kommunikationsmedarbejder

Rosamai er uddannet cand.merc.(kom) og har tidligere arbejdet med innovation og udvikling. I dag er hendes fokus på hjerte-projekter indenfor kunst, kultur, bæredygtighed og væredygtighed og har en stor kærlighed for og indsigt i den bæredygtige livsstil. 

"Jordens Skole er en uundværlig og inspirerende platform i bevægelsen mod en mere bæredygtig verden. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med så kompetente og hjerte-varme mennesker - og det er min ambition at byde ind og bidrage på alle de måder jeg kan" 

20108527_10155482663617789_7705888416720
Laura Ytte Rechnagel.jpg
Laura Ytte Rechnagel

Dokumentarist

Laura studerer lige nu på Danmarks Medie- og Journalistikhøjskole på TV- og Tilrettelæggerlinjen og er særligt optaget af nye dyrkningsformer og regenerativt landbrug og tankegang.

 

Tidligere har Laura arbejdet i DR på blandt andet Nyhederne og Troldspejlet og har ligeledes været engageret i diverse NGO'er, herunder et træplantnings-aktionsprojekt i Californien og i Slow Food bevægelsen. Hun har desuden lavet filmportrætter på Andelsgaarde og på Farendløse Mosteri.

”Mit ønske er, at kunne forme mig som tv- og medietilrettelægger hos Helle Solvang og Jordens Skole. Jeg mener det er vigtigt, at vi får produceret flere historier med bæredygtige temaer, hvilket også er Jordens Skoles agenda, så vi kan sprede budskabet og være sammen om at redde verden.”

Sidsel Esther Ejrnæs

Underviser og faglig rådgiver

Sidsel Esther Ejrnæs er levende optaget af frø, jord og planter. Hun er ved at uddanne sig til bonde på Norges økologiske landbrugsskole Sogn Jord- og Hagebruksskule og har en baggrund i uddannelsesvidenskab. Hun står bag skolens første frøhave med varetagning af gamle grøntsagssorter og eksperimentering med nye.

 

Sidsel er desuden bestyrelsesmedlem i foreningen for etablering af Lolland-Falsters første madhøjskole og har arrangeret flere af foreningens sommerhøjskoler med udgangspunkt i ’fra jord til bord-principper’.

”Jeg har altid holdt af pædagogik, men det teoretiske stof fik først rigtigt liv i kombinationen med jordbrug. At få lov til at formidle jordens og planternes mangfoldighed er en gave. Livet i og ovenover jorden er en fantastisk nøgle til at forstå både det at være menneske, og det, der er udenfor os selv”

Sidsel Ejrnæs .jpg
Sofia Finken .jpg
Hanna Sofia Finken

Underviser

Som Natur- og kulturformidler er Sofia optaget af det komplekse forhold mellem natur og menneske. Hun er drevet af at undersøge, hvordan vi kan (gen)opdage en kreativ, omsorgsfuld og reflekteret forbindelse til naturen i og udenfor os selv. I tråd med dette er hun igang med at uddanne sig til gartner ved Vilvorde og er i øjeblikket elev i et biodynamisk gartneri og helsepædagogisk værksted, der har et holistisk natur- og menneskesyn. 

 

Sofia har et nært forhold til fri-, efter- og højskoleverdenen, og gennem fællesskabet 'Jorden Kalder' på Krogerup Højskole er hun blevet bekræftet i det meningsfulde i at arbejde med jord, planter og liv. Hun har undervist på naturworkshops ved Krogerups Sommerhøjskole for familier og har arbejdet med planter, mennesker og bæredygtighed i Settlementets socialøkonomiske urban gardening-virksomhed, Grønne Kræfter. Derudover har hun været involveret i forskellige kunst- og kulturbegivenheder inden for musik, teater og performance.

”For at forandre vores verden må vi bevæge os udforskende, opmærksomt og levende ind i naturens væsen. I genopdagelsen af Jordens mangfoldighed vil vi opleve, at vi er dybt forbundet med en større helhed. Det er i dette møde, vi bliver til hele mennesker”.