Synge2.jpg
Helle Solvang

Stifter og leder

Helle Solvang er kulturiværksætter, dokumentarist, foredragsholder, inspirator og idéudvikler. Hun er cand.mag i Moderne Kultur og Kulturformidling og har i gennem 20 år været tilrettelægger og vært i DR.


I P1-programmet VITA opbyggede Helle et stort kendskab til samfundets bæredygtigheds-pionerer og ildsjæle. Som tilrettelægger af Sproglaboratoriet i P1 satte hun fokus på vores samtaleformer, og har som scenevært styret slagets gang ved nogle af DR’s store kulturelle begivenheder. 
 

Helle har igennem mange år været idéudvikler og vært for konferencer, festivaler, temadage og seminarer - i spændingsfeltet mellem natur, kunst og kultur. Gennem eget produktionsselskab afholder hun masterclasses i podcastproduktion og i facilitering af møder, hvor flere stemmer og tværfaglig udveksling kommer i spil.
 

Helle har skabt en række dokumentarfilm om Karen Blixen og holder foredrag om Blixens livsvisdom og natursyn. I 2019 påbegyndte hun i regi af Jordens Skole en dokumentarfilm om folkebevægelsen og foreningen Andelsgaarde, som hun selv er medlem og medstifter af. 


Helle er optaget af, hvordan vi skaber en fredelig og fællesskabende grøn omstilling. Hun voksede op på et biodynamisk/økologisk jordbrug og har i de seneste 5-6 år inspireret til nytænkning og undersøgt og skildret jordbrug i harmoni med naturen. Hun er særligt optaget af den cirkulære tænkning i forhold til forbrug, og den regenerative bevægelse med skovlandbrug (agroforestry), holistisk afgræsning og permakulturprincipper.

Hun er kronikør i Jyske Vestkysten og Avisen Danmark, hvor hun skriver om nye veje for landbrug og andre emner indenfor grøn transformation. Se blog.

"Samtaler med visionære jordbrugere og min involvering opstart af Andelsgaarde, har været det mest meningsfulde jeg har fyldt min fritid med de seneste år. Jeg har samlet så megen livsvigtig viden, som jeg synes alle skulle kende til. Derfor stiftede jeg 'Jordens Skole', hvor indsigt kan formidles og hvor jeg selv og andre kan indhente en dannelse, vi aldrig fik". 

Rosamai Liliet

Kommunikationsmedarbejder

Rosamai er uddannet cand.merc.(kom) og har tidligere arbejdet med innovation og udvikling. I dag er hendes fokus på hjerte-projekter indenfor kunst, kultur, bæredygtighed og væredygtighed og har en stor kærlighed for og indsigt i den bæredygtige livsstil. 

"Jordens Skole er en uundværlig og inspirerende platform i bevægelsen mod en mere bæredygtig verden. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med så kompetente og hjerte-varme mennesker - og det er min ambition at byde ind og bidrage på alle de måder jeg kan" 

20108527_10155482663617789_7705888416720
Laura Ytte Rechnagel.jpg
Laura Ytte Rechnagel

Dokumentarist

Laura studerer lige nu på Danmarks Medie- og Journalistikhøjskole på TV- og Tilrettelæggerlinjen og er særligt optaget af nye dyrkningsformer og regenerativt landbrug og tankegang.

 

Tidligere har Laura arbejdet i DR på blandt andet Nyhederne og Troldspejlet og har ligeledes været engageret i diverse NGO'er, herunder et træplantnings-aktionsprojekt i Californien og i Slow Food bevægelsen. Hun har desuden lavet filmportrætter på Andelsgaarde og på Farendløse Mosteri.

”Mit ønske er, at kunne forme mig som tv- og medietilrettelægger hos Helle Solvang og Jordens Skole. Jeg mener det er vigtigt, at vi får produceret flere historier med bæredygtige temaer, hvilket også er Jordens Skoles agenda, så vi kan sprede budskabet og være sammen om at redde verden.”

Sidsel Esther Ejrnæs

Underviser og faglig rådgiver

Sidsel Esther Ejrnæs er levende optaget af frø, jord og planter. Hun er ved at uddanne sig til bonde på Norges økologiske landbrugsskole Sogn Jord- og Hagebruksskule og har en baggrund i uddannelsesvidenskab. Hun står bag skolens første frøhave med varetagning af gamle grøntsagssorter og eksperimentering med nye.

 

Sidsel er desuden bestyrelsesmedlem i foreningen for etablering af Lolland-Falsters første madhøjskole og har arrangeret flere af foreningens sommerhøjskoler med udgangspunkt i ’fra jord til bord-principper’.

”Jeg har altid holdt af pædagogik, men det teoretiske stof fik først rigtigt liv i kombinationen med jordbrug. At få lov til at formidle jordens og planternes mangfoldighed er en gave. Livet i og ovenover jorden er en fantastisk nøgle til at forstå både det at være menneske, og det, der er udenfor os selv”

120842619_182180080074935_49543704844608
Sofia Finken .jpg
Hanna Sofia Finken

Underviser

Som Natur- og kulturformidler er Sofia optaget af det komplekse forhold mellem natur og menneske. Hun er drevet af at undersøge, hvordan vi kan (gen)opdage en kreativ, omsorgsfuld og reflekteret forbindelse til naturen i og udenfor os selv. I tråd med dette er hun igang med at uddanne sig til gartner ved Vilvorde og er i øjeblikket elev i et biodynamisk gartneri og helsepædagogisk værksted, der har et holistisk natur- og menneskesyn. 

 

Sofia har et nært forhold til fri-, efter- og højskoleverdenen, og gennem fællesskabet 'Jorden Kalder' på Krogerup Højskole er hun blevet bekræftet i det meningsfulde i at arbejde med jord, planter og liv. Hun har undervist på naturworkshops ved sommerhøjskole for familier og har arbejdet med planter, mennesker og bæredygtighed i Settlementets socialøkonomiske urban gardening-virksomhed, Grønne Kræfter. Derudover har hun været involveret i forskellige kunst- og kulturbegivenheder inden for musik, teater og performance.

”For at forandre vores verden må vi bevæge os udforskende, opmærksomt og levende ind i naturens væsen. I genopdagelsen af Jordens mangfoldighed vil vi opleve, at vi er dybt forbundet med en større helhed. Det er i dette møde, vi bliver til hele mennesker”. 

Tilmeld nyhedsbrevet

Kontakt

Telefon: 51 44 56 10

Adresse: Rådmandsgade 30, 2200 København N

  • Facebook
  • Instagram