foto7.jpg

OM JORDENS SKOLE

JORDEN SOM VORES LÆREMESTER

Jordens økosystem og muldens forfatning er vores livsgrundlag. Desværre har vi på mange planer mistet grebet om at passe på begge dele. I Jordens Skole er vi på en læringsrejse og jorden er vores læremester. Skolen danner rammen for både børn og voksnes forbindelse til jorden. Vi er alle elever på samme stejle læringskurve, når det gælder naturforståelse, fotosyntesen, økosystemet og dyrkningen af vores mad på den mest klimavenlige og næringsrige måde.

SAMMEN OM JORDEN

Jordens Skole er for alle, der er nysgerrige på nye veje for dyrkning og fælleskaber. I landbruget, forstaden og byen. Det er også for dem, der drømmer om at få mere jord under neglene og måske endda flytte på landet. Den ensomme jordejers tid er forbi, og Jordens Skole vil arbejde for, at vi fremover er 'sammen om jorden' og sammen løfter opgaven at dyrke på en måde, der skaber fællesskaber, binder kulstof i jorden og øger biodiversiteten.

BROBYGGER
Jordens Skole er allerede et sted, der forbinder gode folk, som udvikler jorden i en levedygtig, bæredygtig og sundere retning. Fra byboere og forbrugere til forskere og bønder. Fra gourmetkokke til lokale landmænd, der specialiserer sig i den gode smag. Jordens Skole tiltrækker og støtter de bedste undervisere og de sejeste film- og podcastfortællere. Igennem mediefortællinger videregiver vi inspirerende eksempler, der viser, at det kan lade sig gøre at dyrke mere klimavenligt og leve af de små brug.

VIDEN OG VISIONER
Jordens Skole fremmer natur- og jordforbindelsen og bygger bro mellem fremsynede bønder og ansvarsbevidste byboere. Jordens Skole abejder for, at livsvigtig viden om jorden bliver formidlet til flere i denne afgørede tid. Vi vil arbejde for, at det regenerative princip bliver bærende for markedsforståelse, organisationsformer, arbejdsformer og måden vi behandler vores dyrkningsjord - og ikke mindst os selv. Vi vil desuden fremme at flere bliver rustet til at forvalte jorden bæredygtigt gennem nye jordbrugsuddannelser for både bønder, iværksættere og akademikere.

TID TIL LIVSGRUNDLAGET

På græsk betyder skole 'fri-tid'. I Jordens Skole er der fri tid til tanker og erkendelser om vores forhold til Moder Jord, livet og livsgrundlaget. Vi sætter også handling bag ordene: Vi tilbyder en åben medieplatform og hjælper unge såvel som voksne med at viderebringe inspirerede fortællinger fra livet på landet og i de grønne byer. Det kan være gennem video, podcast, blogs, aktioner, studiekredse, workshops eller møder.

MULD OG MENNESKER
Der anvendes i dag langt flere forskningsmidler på at forså, hvad der sker i det øverste jordlag på Mars, end hvad der sker i de 10 øverste centimeter af muldjorden her på kloden. Det er absurd, da en vigtig nøgle til at imødegå klimakatastrofer findes i måden vi forstår og forvalter jorden. Vi ved at jord kan binde kulstof yderst effektivt. Jordens Skole er her for at minde hinanden og magthavere om, hvorfor muld og mennesker er en livsvigtig og givende kobling. For fremtid og for fællesskaber.  

SÅDAN KAN DU VÆRE MED

Følg Jordens Skole på Facebook eller skriv dig op til nyhedsbrevet 'Kurator' herunder og få information om initiativer i form af studiegrupper, studierejser, seminarer mv. Arrangementerne kan foregå overalt i Danmark og Norden. Og online. Du er også velkommen til at ringe.

RÅDGIVNING, FOREDRAG, KOMMUNIKATION
Man kan booke et foredrag om den regenerative bevægelse og om tankerne bag Jordens Skole med stifter Helle Solvang eller invitere Helle som rådgiver, mødeleder- eller designer til jeres næste konference. Vi hjælper også med store og små kommunikationsopgaver, design af hjemmesider, præsentationsfilm etc. Skriv til helle@jordensskole.dk for at høre mere og læs hendes blog lige HER.

foto6.jpg

Inspiration

Klik videre og læs med, når Helle Solvang deler nogle af sine vigtigste inspirationer til at danne 'Jordens Skole'.