LOVESOIL PODCAST MASTERCLASS

Find din unikke stemme og blive klogere på,

hvem du er som historiefortæller.
 

 Jordens Skole udbyder igen vores Podcast Masterclass, hvor du som ny podcast-fortæller eller let øvet kan få vejledning og sparring til en idé og et kærligt skub til at komme igang. 

 

På Masterclass’en, som afholdes over tre gange med en måneds mellemrum, udforsker vi, hvad der er din unikke stemme i en podcast, hvordan du beriger din fortælling med reallyde og reportage, og hvordan du bedst forbereder dig, før du går ud og laver dine optagelser.

Hvad får du ud af det?


Der er så mange podcasts i farvandet, så det er vigtigt at overveje, hvorfor andre skal lytte til netop din podcast. Hvad er det formgreb, der gør, at man vil lytte særligt efter, når du fortæller historien?


På et masterclass-forløb i Jordens Skole hjælper vi dig med at: 

 

  • Skærpe din idé

  •  Finde frem til, hvad der er det dybere formål med din podcast og hvilket aftryk du ønsker, at din fortælling vil sætte i verden

  • Strukturere din historie

  • Forberede din optagelse

  • Formulere gode kraftfulde spørgsmål, der fremkalder de mest essentielle, øjenåbnende og lærerige sider af historien

  • Bruge dig selv bedst muligt og finde din unikke stemme

  • Få de forskellige lag i historien (interview, cleansound, fortællende lyd, musik og evt speak) til at spille godt sammen

  • Blive gode venner med mikrofonen
     

 

Du vil komme til at arbejde med en konkret historie 

Du kan komme med en konkret idé til en podcast - og har du ikke selv en idé, så tilbyder Jordens Skole en række historier, man kan vælge at kaste sig over. Indholdet i de podcasts vi arbejder med må knytte an til Jordens Skoles formål om at formidle historier fra jorden. Det kan handle om livet på landet, livet i jorden, fremtidens jordbrug og skove, planter, natur i byen og verdensmål mv. 

 

Som deltager vil du gennem alle øvelser og mellem vores sessions arbejde ud fra din konkrete idé.


Hvad kan du forvente?


Efter forløbet er du nået langt med at skitsere dit grundkoncept og din optageplan. Du vil også have lavet dine første optagelser og prøvet at rå-redigere dem i redigeringsplatformen Hindenburg.

 

Men præcist hvor langt du når, afhænger af dit ambitionsniveau og af hvor meget tid, du har mulighed for at afsætte imellem de tre undervisnings-sessions. 

Du vil have lært andre nye podcast-fortællere at kende og fremover kan I have glæde af følge, hvordan jeres idéer udvikler sig, lytte til hinandens optagelser og hjælpe hinanden på vej.

Jordens Skole er ved at udvikle et forum, hvor man efter deltagelse i masterclass-forløbet fortsat kan få faglig sparring hos underviserne foruden ekstra-kurser til nedsatte priser. 

Hvornår?

 

Forløbet afholdes så snart vi har samlet et hold på minimum 5 deltagere. Det vil blive afholdt over 3 aftener af 5 timer (kl 17-22) - eller weekenddage.

Datoerne vil blive fastsat i en doodle, så alle deltagere kan være med alle tre gange.

Hvor?


Undervisningen foregår i Jordens Skoles headquarter i Demokrati Garage på Nørrebro i København. 

Pris
 

For at afholde Masterclassen skal vi mindst være 5 deltagere. Maximum deltagerantal er 7-8 personer. 
Pris: 4000 kr.

Udstyr
 

Medbring optageudstyr og høretelefoner. Hvis du ikke har udstyr, er det muligt at leje udstyr i Jordens Skole for 375 kr. for hele kursus-perioden.

Forberedelse og sparring
 

Der må påregnes mindst 8-10 timers forberedelse, sparring med underviserne samt optagelser mellem hver session.

Under og efter forløbet vil der være mulighed for én times individuel lydteknisk vejledning.

Der vil desuden være en konsultation med kursusleder Helle Solvang forud for forløbet, hvor vi kan afstemme forventninger, skærpe idéen til podcasten og bane vejen for de første optagelser. 
Efter forløbet tager vi en opfølgende samtale om læringsforløbet og om, hvordan du bedst kommer helt i hus med din podcast.
 

Hvad lægges der vægt på?

 

I undervisningen og øvelserne vil der især blive lagt vægt på arbejdet med historier, der fænger, spørgsmål, der åbner, samtalen, der flyder og vinklen, der skærper og fokuserer. Vi lægger desuden stor vægt på sansningen, stemningen og musikaliteten. 

Udgivelse af din podcast

 

I et masterclass-forløb vil formålet med din podcast-produktion først og fremmest være at lære, skærpe dit øre og træne. Du kan betragte det som en legeplads, hvor der er plads til aha-oplevelser og fejl, og hvor teori og reflektion bygger ovenpå afprøvning i praksis.
Jordens Skole kan derfor ikke garantere, at din podcast kommer til at ligge på Jordens Skoles medie-platform, eller at den vil blive udsendt via vores nyhedsbrev.  Men hvis vi ser et særligt potentiale og en fortælling, der har ovennævnte kvaliteter, og samtidig rammer inden for skiven af Jordens Skoles formål, vil vi efter masterclass-forløbet kunne tilbyde dig yderligere sparring og vejledning til at få podcast'en helt i mål med henblik på at søge finansiering og opnå publikation på vores medieplatform. 

Om underviserne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


                                                                         Fotograf: David Binzer 
             

Helle Solvang

Cand.mag i Moderne Kultur og Kulturformidling ved Københavns Universitet. Dokumentarist, radiovært og stifter og leder af Jordens Skole. Hun er opvokset på landet med små-skala grøntsagsavl, malkekøer og økologi. 

 

Helle Solvang har over 20 års erfaring som vært og tilrettelægger i DR. Blandt andet var hun i 5 år vært i P1-programmet VITA, hvor hun fremkaldte ildsjæle, forskere og kunstnere gennem samtaler om deres virke. I Sundhed på P1 omsatte hun sundhedsvidenskabeligt stof til radiomediet og i Sproglaboratoriet i P1 var det lingvistik og sprogforskning, der skulle bredes ud. Senest har hun i DR-regi produceret 42 podcast-afsnit i serien 'Vis mig din sang, skat" om danskernes forhold til sangskatten.

I 2015 stiftede Helle produktionsselskabet Værtskabet, hvor hun arbejder med kulturproduktion, dokumentarfilm og nyskabende mødeformer.  Blandt andet underviser hun i 'Art of Hosting', har været co-udvikler på ‘Guldalderudforskning’ for SMK – Statens Museum for Kunst og hjulpet Folketingets Præsidium med nytænke samtaledemokratiet på Slotsholmen.

Hun har undervist i podcast bl.a på Samtidens Akademi og hos DAC - Dansk Arkitekturcenter. I øjeblikket producerer hun podcasts og lydfortællinger for HCAndersen Centret (SDU), Sorø Kunstmuseum, Vejle Kommune, Københavns Museum, Lundsgård Gods, Tårnborg i Ribe og det nationale spillested Vega i København.

                                                             

                                                   

                                                                             

                                         

                                                                                   

 

                                                                                         Fotograf: Sophie Bech

                                                                                   

Sara Troense 

Cand.mag. med bachelor i filosofi og medievidenskab fra Aarhus Universitet og kandidat i medievidenskab fra Københavns Universitet. Arbejder freelance indenfor lydproduktion og podcast. Bor i Lejre med mand og to små børn. 

 

Sara Troense er en eftertragtet underviser i lyd. Hun har undervist på bl.a. RUC, KUA, Ungdomsskolen, ENIGMA og Vallekilde højskole.

Gennem hele hendes virke er lydens potentiale det gennemgående. I sit speciale undersøgte hun dansk taleradios udvikling siden Radio24Syv blev en del af radioudbuddet i Danmark. Sara har siddet i bestyrelsen for Center for podcasting og er jurymedlem for Podcastprisen i Årets Talent-kategorien.


Sara har produceret podcasts som Vild Historie og De Hvide Busser for Røde Kors (P1), og indgår som lydkunstner i det tværæstetiske  kunstfællesskabMYRKR, som skaber værker, der søger at vække oplevelsen af forbundethed med naturen i spændingsfeltet mellem videnskab, magi, kunst og personlige fortællinger, eksempelvis vandringforestillingen Stjernevandring - en poetisk rumrejse - se trailer vimeo.com/540153413 og i P1 serien Gemt i mørket https://www.dr.dk/lyd/p1/gemt-i-moerket 

 

Tilmelding

Skriv eller ring til Helle Solvang for spørgsmål og for at reservere din plads:

 

E-mail: helle@jordensskole.dk

Telefon: 51 44 56 10​