LOVESOIL PODCAST MASTERCLASS
Find din unikke stemme og bliv klogere på,
hvem du er som historiefortæller.
Jordens Skole udbyder igen vores Podcast Masterclass, hvor du som ny podcast-fortæller eller let øvet kan få vejledning og sparring til en idé og et kærligt skub til at komme igang.
På Masterclass’en udforsker vi, hvad der er din unikke stemme i en podcast, hvordan du beriger din fortælling med reallyde og reportage, og hvordan du bedst forbereder dig, før du går ud og laver dine optagelser.
Vi fokuserer på historier, der fænger, spørgsmål, der åbner, vinklen, der skærper. Vi lægger desuden stor vægt på sansning, stemning og musikalitet.
På et masterclass forløb i Jordens Skole får du som podcaster alt det, du har glæde af at vide, inden du går igang med din drømme podcast. Du kan betragte det som en legeplads, hvor der er plads til aha-oplevelser og fejl, og hvor teori og reflektion bygger ovenpå afprøvning i praksis.
Læs om underviserne og tilmelding nedenfor.
Og find tidligere deltageres udtalelser HER.
Hvad får du hjælp til?
At skærpe din idé
At finde frem til det dybere formål
At vælge det aftryk du ønsker, at din fortælling skal sætte i verden
At strukturere din historie
At forberede din optagelse
At formulere kraftfulde spørgsmål, der fremkalder de mest essentielle, øjenåbnende og lærerige sider af historien
At bruge dig selv bedst muligt og finde din unikke stemme
At få de forskellige lag i historien (interview, cleansound, fortællende lyde, musik og speak) til at spille godt sammen
At blive gode venner med optageudstyret, mikrofonen og redigeringsplatformen Hindenburg.
Fokus på din konkrete historie
Måske har du en konkret idé til en podcast, som du kan udvikle på i løbet af kurset. Og har du ikke selv en idé, så tilbyder Jordens Skole en række historier, man kan vælge mellem. Indholdet må knytte an til Jordens Skoles formål om at formidle historier fra jorden. Det kan handle om livet på landet, mikrolivet i jorden, fremtidens jordbrug og skove, planter, natur i byen og verdensmål, jord-bord, sundhed, økosystemet, øko-dannelse mv.
Hvad kan du forvente?
Efter forløbet er du nået langt med at skitsere dit grundkoncept, og du har lavet en optageplan. Du er fortrolig med optageudstyr på basis-niveau og kan selv rå-redigere.
Præcist hvor langt du når, afhænger af dit ambitionsniveau og af hvor meget tid, du investerer imellem de tre undervisnings-sessions.
Hvornår?
Forløbet afholdes så snart vi har samlet et hold på minimum 7 deltagere. Det vil blive afholdt over 3 gange af 5 timer - aftner, dagtimer eller weekenddage. Vi forventer at kunne starte et nyt hold op i foråret 24. Datoerne vil blive fastsat i en doodle, så alle deltagere kan være med alle tre gange, og der tages hensyn til, at deltagere fra Fyn og Jylland vil kunne være med.
Skriv til kontakt@jordensskole.dk for tilmelding
- eller hvis du vil høre nærmere.
Hvor?
Lovesoil Podcast Masterclass undervisningen foregår i Jordens Skoles headquarter i Demokrati Garage på Nørrebro i København eller anden lokaltion i København.
Pris
Pris: 5200 kr. inkl. kaffe/te, frugt, snacks og vegetarisk frokost. Beløbet er inkl. moms og du er velkommen til at sende faktura. Er du studerende eller selvstændig uden CVR, så ring og spørg efter rabat. Tlf. 51 44 56 10. Efter forløbet vil der være mulighed for tilkøb af lydteknisk vejledning eller lyddesign og redaktionel sparring hos underviserne. Vejledende pris er 400 kr. pr time.
Udstyr
Medbring optageudstyr og høretelefoner. Har du ikke udstyr kan du leje udstyr i Jordens Skole for 300 kr. for hele kursus-perioden.
Forberedelse og sparring
Udover de 3 x 5 timer må der påregnes 10 timers forberedelse i forbindelse med forløbet til sparring med underviserne, redigerigsøvelser og prøve-optagelser. Der vil være en konsultation med kursusleder Helle Solvang forud for forløbet, hvor vi kan afstemme forventninger og skærpe idéen til podcasten. Efter forløbet tager vi, såfremt du ønsker det, en opfølgende telefonisk samtale om, hvordan du herfra bedst kommer i hus med din podcastidé.
Udgivelse af din podcast
Jordens Skole kan ikke garantere, at din podcast kommer til at ligge på Jordens Skoles medie-platform, eller at den vil blive udsendt via vores nyhedsbrev. Men hvis vi ser et særligt potentiale i den, og hvis den rammer inden for skiven af Jordens Skoles formål - kan vi efter masterclass-forløbet tilbyde dig yderligere sparring og vejledning til at få podcast'en helt i mål med henblik på at søge finansiering og opnå publikation på vores medieplatform. Du kan desuden tilkøbe redaktionel og teknisk sparring, hvis din podcast skal udgives på andre platforme.
UNDERVISERNE
Helle Solvang
Foto: David Binzer
Cand.mag i Moderne Kultur og Kulturformidling ved Københavns Universitet. Dokumentarist, radiovært og stifter og leder af Jordens Skole. Hun er opvokset på landet med små-skala grøntsagsavl, malkekøer og økologi.
Helle Solvang har over 20 års erfaring som vært og tilrettelægger i DR. Blandt andet var hun i 5 år vært i P1-programmet VITA, hvor hun fremkaldte ildsjæle, forskere og kunstnere gennem samtaler om deres virke. I Sundhed på P1 omsatte hun sundhedsvidenskabeligt stof til radiomediet og i Sproglaboratoriet i P1 var det lingvistik og sprogforskning, der skulle bredes ud. Senest har hun i DR-regi produceret 42 podcast-afsnit i serien 'Vis mig din sang, skat" om danskernes forhold til sangskatten.
I 2015 stiftede Helle produktionsselskabet Værtskabet, hvor hun arbejder med kulturproduktion, dokumentarfilm og nyskabende mødeformer. Blandt andet underviser hun i 'Art of Hosting', har været co-udvikler på ‘Guldalderudforskning’ for SMK – Statens Museum for Kunst og hjulpet Folketingets Præsidium med nytænke samtaledemokratiet på Slotsholmen.
Hun har undervist i podcast bl.a på Samtidens Akademi og hos DAC - Dansk Arkitekturcenter og har produceret podcasts, audiowalks og lydfortællinger for HCAndersen Centret (SDU), Karen Blixen Museum, Sorø Kunstmuseum, Vejle Kommune, Københavns Museum og det nationale spillested Vega i København.
Sara Troense
Foto: Sophie Bech
Cand.mag. med bachelor i filosofi og medievidenskab fra Aarhus Universitet og kandidat i medievidenskab fra Københavns Universitet. Arbejder freelance indenfor lydproduktion og podcast.
Sara Troense er en eftertragtet underviser i lyd. Hun har undervist på bl.a. RUC, KUA, Ungdomsskolen, ENIGMA og Vallekilde højskole. I sit speciale undersøgte hun dansk taleradios udvikling siden Radio24Syv blev en del af radioudbuddet i Danmark. Sara har siddet i bestyrelsen for Center for podcasting og er jurymedlem for Podcastprisen i Årets Talent-kategorien.
Sara har produceret podcasts som Vild Historie og De Hvide Busser for Røde Kors (P1), og indgår som lydkunstner i det tværæstetiske kunstfællesskabMYRKR, som skaber værker, der søger at vække oplevelsen af forbundethed med naturen i spændingsfeltet mellem videnskab, magi, kunst og personlige fortællinger, eks. vandringforestillingen Stjernevandring - en poetisk rumrejse - se trailer vimeo.com/540153413 og i P1 serien Gemt i mørket https://www.dr.dk/lyd/p1/gemt-i-moerket
TILMELDING
Skriv eller ring til Helle Solvang for spørgsmål og for at reservere din plads eller høre nærmere om kurset.
E-mail: helle@jordensskole.dk
Telefon: 51 44 56 10