LOVESOIL PODCAST MASTERCLASS

Find din unikke stemme og blive klogere på,

hvem du er som historiefortæller.

 

Efter sommerferien udbyder Jordens Skole en Podcast Masterclass, hvor nye podcast-fortællere og let øvede kan få træning, vejledning og et skub til at komme igang.

 

På Masterclass’en kan du udforske, hvad der er din unikke stemme i en podcast, hvordan du beriger din fortælling med stemning, musik og lyd og sidst men ikke mindst, hvordan du bedst forbereder dig før du går ud og lave dine egne optagelser.

Hvad får du ud af det?


Der er så mange podcasts derude, så det er vigtigt at overveje, hvorfor andre skal lytte til netop din podcast.
En masterclass i Jordens Skole hjælper dig med at: 

 

  • Skærpe dine ideer

  • Strukturere din historie

  • Formulere spørgsmål, der bygger historien op

  • Formulere gode spørgsmål, der fremkalder de mest essentielle, øjenåbnende og lærerige sider af historien

  • Bruge dig selv bedste muligt

  • Få de forskellige lag i historien (interview, cleansound, fortællende lyd, musik og evt speak) til at spille godt sammen

  • Skabe et unikt soundscape med lyde og musikalske virkemidler

  • Blive gode venner med mikrofonen

Formålet med din podcast

Endelig skal vi på holdet sammen bevidstgøre, hvad der er det dybere formål er med jeres podcasts og hvilke aftryk I håber, jeres fortællinger vil sætte i verden.

Du kan komme med en konkret idé til en podcast - og har du ikke selv en idé, så tilbyder Jordens Skole en række historier, man kan vælge at kaste sig over. Alle idéer er velkomne, men deltagere, hvis emner relaterer sig til livet på landet, livet i jorden, fremtidens jordbrug & skove, planter, natur, og verdensmål har fortrin i tilfældet af at holdet er overtegnet.

 

Som deltager vil du gennem alle øvelser arbejde ud fra din konkrete idé. Efter forløbet er du derfor allerede nået langt med at skitsere dit grundkoncept og din optageplan.

 

Samtidig får I på holdet glæde af hinandens selskab og iderigdom, fordi I gennem øvelserne undervejs følger hinandens idéer udvikle sig og lytter til hinandens optagelser. 

LOVESOIL PODCAST MASTERCLASS

Detaljerne

 

Denne masterclass optager max 6 deltagere.

Forløbet afholdes i sensommeren over 3 aftener af 4 timer (kl 17-21) - og der må påregnes 4-5 timers forberedelse mellem hver session.

 

Datoerne vil blive fastsat via doodle, så alle deltagere kan være med alle tre gange med start efter 6. september. Vi mødes i Jordens Skoles headquarter på Nørrebro i København. 

 

Medbring optageudstyr og høretelefoner. Hvis du ikke har udstyr, er det muligt at leje udstyr i Jordens Skole for 350 kr. for hele kursus-perioden.

 

Introduktionspris 3500 kr.

 

Du vil som deltager i masterclass'en kunne få en privat session med opfølgende sparring. Det skal sikre, at du kommer helt i hus med din podcast. Vi kan ikke garantere, at din færdige podcast kommer til at ligge på Jordens Skoles medie-platform og udsendt via vores nyhedsbrev - men hvis vi ser et særligt potentiale og en fortælling, der rammer inden for skiven af Jordens Skoles formål, vil du opnå yderligere sparring og støtte igennem hele produktionen med henblik på at opnå finansiering og publicere. 

Hvad lægges der vægt på?

 

I undervisningen og øvelserne vil der især blive lagt vægt på arbejdet med historier, der fænger; spørgsmål, der åbner, samtalen, der flyder og vinklen, der skærper og fokuserer.

Vi lægger stor vægt på lytningen, sansningen, stemningen omend der også er plads til tekniske spørgsmål. 

LOVESOIL PODCAST MASTERCLASS

Om Helle Solvang

 

Dokumentarist, radiovært og stifter og leder af Jordens Skole.

 

Helle Solvang har over 20 års erfaring som vært og tilrettelægger i DR. Bla. var hun i 5 år vært i P1-programmet VITA, hvor hun fremkaldte ildsjæle, forskere og kunstnere gennem samtaler om deres virke. I Sundhed på P1 omsatte hun sundhedsvidenskabeligt stof til radiomediet og i Sproglaboratoriet i P1 var det lingvistik og sprogforskning, der skulle bredes ud. Senest har hun i DR-regi producereet 42 podcast-afsnit i serien 'Vis mig din sang, skat" om danskernes forhold til sangskatten.

I 2015 stiftede Helle produktionsselskabet Værtskabet, hvor hun arbejder med kulturproduktion, dokumentarfilm og nyskabende mødeformer.  Blandt andet underviser hun i 'Art of Hosting', har været co-udvikler på ‘Guldalderudforskning’ for SMK – Statens Museum for Kunst og hjulpet Folketingets Præsidium med nytænke samtaledemokratiet på Slotsholmen.

Hun har undervist i podcast bl.a på Samtidens Akademi og hos DAC - Dansk Arkitekturcenter. I øjeblikket producerer hun podcasts og lydfortællinger for HCAndersen Centret, Sorø Kunstmuseum, Vejle Kommune, Tårnborg i Ribe og spillestedet Vega. 

Tilmelding

Skriv eller ring til Helle Solvang for spørgsmål og for at reservere din plads:

 

E-mail: helle@jordensskole.dk

Telefon: 51 44 56 10​