top of page

man. 17. jun.

|

Holte

Vandretur gennem Vaserne

Midsommeraften i naturens og jordens tegn. Tag rygsækken og vandreskoene på og lad dig guide gennem skov, langs fronten af istidens gletchere, over vådområder og langt ud på landet. Læs mere og find link til billetter nedenfor.

Der sælges ikke billetter
Se andre events
Vandretur gennem Vaserne
Vandretur gennem Vaserne

Tid & sted

17. jun. 2024, 16.00 – 22.00

Holte, Holte Stationsvej 36, 2840 Holte, Danmark

Om eventet

Midsommeraften i naturens og jordens tegn. 

Tag rygsækken og vandreskoene på og lad dig guide gennem skov, langs fronten af istidens gletchere, over vådområder og langt ud på landet. 

Læs mere og find link til billetter nedenfor. 

 Vi går gennem det fredede område Søllerød Naturpark med Naturstyrelsens vilde enge og marker. Forbi brygger Jacobsens Eg og videre gennem Rude Skov, som er ved at blive omlagt til urørt skov. Her stiger vi op på Højbjerg, med udsigt over Øresund og Ven. Vi krydser gennem Vaserne, et kæmpe vådområde, som er kendt for sit rige fugleliv. Undervejs kommer vi på besøg på to gårde, der viser nye bæredygtige veje for dyrkning og fælleskab. Her vil være fotoudstilling, servering og rundvisning.  

TID OG STED

Vi mødes på Holte Station kl. 16:00 Vi tager bussen til Havarthigaarden fra Holte St. kl. 16.07 Herfra går turen til fods til Duemosegaard. Retur på Holte St. kl. 22

REFLEKTION OVER NATUREN 

Det første stop er i Havarthigårdens have.  Nyd en grøn smoothie, mens du ser den sanselige fotoudstilling med naturbilleder fra Vaserne. Udstillingen giver anledning til reflektion over og samtaler om dit forhold til naturen.

Bag udstillingen står fotograf og initiativtager til 'Verdensmål i Hverdagsliv' Anette Buus Rosholm.

OPLEV REGENERATION I PRAKSIS 

Hen mod slutningen af turen kommer vi til Duemosegaard - et sted, hvor idéer fødes og forandringer af landskab og dyrkningsform er i fuld gang.

Mangeårig økologisk drift bliver i disse år afløst af regenerativ dyrkning med skovhave, ‘alleycropping’ og biodiversitets-tiltag.

Duemosegaard har altid været båret af fællesskaber, og i marken er 15 familier fra lokalområdet sammen om at dyrke biodynamiske grøntsager i projekt 'Fællesgrønt'.

PRIS OG BETALING

Betaling sker gennem foreningen 'Verdensmål i Hverdagsliv'  HER

Almindelig: 375 kr.

Studerende: 150 kr.

+ rejse med offentlig bus

Prisen inkluderer:

Guide gennem Vaserne, fotoudstilling, gårdbesøg samt forplejning: Smoothie, sandwich, sunde snacks, kage, kaffe, te og hjemmelavet saft.

KONTAKT

Har du spørgsmål til turen er du velkommen til at skrive til kontakt@jordensskole.dk eller ringe til Helle Solvang på tlf. 51 44 56 10 og Anette Buus Rosholm på tlf. 20 13 70 43

ARRANGØR OG VÆRTSKAB

Anette Buus Rosholm,

Verdensmål i hverdagdsliv

Helle Solvang,

Jordens Skole

SAMARBEJDSPARTNERE

Havartigaarden

Ross og Heather Jackson,

Duemosegaard

FOTO

Anette Buus Rosholm Heather Jackson

Del dette event

bottom of page