PROJEKT '100 HAVER'

FÆLLESSKAB, KUNDSKAB OG JORDFORBINDELSE

“Det er sommerfuglestøvet og Peter Pan-effekten, vi mister, når vi bliver ældre”, har en dansk kunstner sagt.

 

Hvis jeg skal fremhæve et sted, hvor jeg som voksen har kunnet leve mine drømme, mærke sommerfuglestøvet og Peter Pan-lykken, så var det eftermiddagene med mine sønner i haven. Udstyret med vandkande, frø og havehandsker og kurven fuld af blomster, blommer, ræddiker og gulerødder. Jeg vil ønske alle børn og forældre kan få denne nærende erfaring at gå i haven og dyrke jorden sammen. Men for at det kan ske mere naturligt, må flere af os voksne tilegne os kundskaber. 

At gå til have

 

Derfor udbyder Jordens Skole studiegrupper for voksne, hvor vi samler hold af 5-7 personer, der sammen med en erfaren underviser etablerer bede med  farverige grøntsager, urter og blomster.

Undervisningen foregår i private haver. 

 

Vi lærer at lave kompost, forberede jorden til såning, forstå dyrkningens cyklus og fejrer høsten. Vi får tips til, hvor man køber frø og hvordan man forspirer. Vi bliver guidet til den bedste litteratur og de bedste podcasts om emnet og udveksler viden og 'værktøjer' med hinanden. 


Det at 'gå til have' i Jordens Skole kan blive din nye hobby, hvor du får både fællesskab, kundskaber og jordforbindelse.

Hvorfor skal du melde dig til '100 haver'?

Måske savner du en have og vil være glad for at blive inviteret med i sådan et dyrkningsfællesskab? Måske har du en have og vil gerne have noget inspiration til, hvordan du kan få mere glæde af den, høste mere fra den, få flere insekter og tilbringe mere tid i den. Eller måske er det ligefrem dig, der lægger have til? 

Som vi sår, så høster vi 

Det skal være enkelt at komme i gang og derfor er holdene forholdsvis små. På den måde holder vi også hinanden forpligtede gennem hele dyrknings- og høst-sæsonen fra marts til oktober.
Prisen vil afhænge af gartnerens erfaring og udgifter til jordforbedrende foranstaltninger og forhandles på plads af Jordens Skole. Vejledende pris for undervisning, materialer og frø: 300-500 kr. pr måned pr deltager i sammenlagt 6 måneder (ingen undervisning i sommerferien). Haveejeren indgår også i gruppen og betaler på lige fod med de øvrige deltagere. Gruppen vil blive selvkørende i forhold til at medbringe kaffe, snacks og lignende, arrangere bål-mad mv.


Som vi sår, så høster vi. Og høsten deler deltagerne i mellem sig.

 

For din, børnene og biernes skyld

 

Med '100 haver - og et hav af hænder' håber vi at flere private haver kommer til at bugne af mad og fællesskaber. Sammen hjælper vi hinanden. Til glæde for os selv, børnene og bierne.

Du er velkommen til at skrive til os og høre nærmere, hvis du har lyst til at være med, hjælpe til med at danne en lokal gruppe eller tilbyde et stykke af din have til formålet. 

 

Helle Solvang

Stifter af Jordens Skole


For spørgsmål og andet skriv til:

helle@jordensskole.dk

IMG_3700.jpg

Tilmeld nyhedsbrevet

Kontakt

Telefon: 51 44 56 10

  • Facebook - Grå Cirkel
  • Instagram - Grå Cirkel