tir. 01. mar.

|

København

Lovesoil Podcast Masterclass

Find din unikke stemme og bliv klogere på, hvem du er som historiefortæller.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Lovesoil Podcast Masterclass

Tid & sted

01. mar. 16.00 – 01. maj 21.00

København, Nørrebro, København, Danmark

Om eventet

Fra marts udbyder Jordens Skole endnu en podcast Masterclass, hvor nye podcast-fortællere og let øvede, kan få træning, vejledning og et skub til at komme igang. Rutinerede kan få ny inspiration og sparring til en idé. Alle deltagere får 1:1 sparring mellem sessions. 

På Masterclass’en udforsker vi, hvad der er din unikke stemme i en podcast, hvordan du beriger din fortælling med stemning, musik og lyd og sidst men ikke mindst, hvordan du bedst forbereder dig før du går ud og laver dine optagelser.

Der er så mange podcasts derude, så det er vigtigt at overveje, hvorfor man skal lytte til netop din podcast. En masterclass i Jordens Skole hjælper dig derfor med at:

- Skærpe dine ideer

- Strukturere din historie

- Formulere spørgsmål, der bygger historien op

- Formulere gode spørgsmål, der fremkalder de mest essentielle, øjenåbnende og lærerige sider af historien

- Bruge dig selv bedste muligt

- Få de forskellige lag i historien (interview, cleansound, fortællende lyd, musik og evt speak) til at spille godt sammen

- Skabe et unikt soundscape med lyde og musikalske virkemidler

- Blive gode venner med mikrofonen

Endelig skal vi på holdet sammen undersøge, hvad det dybere formål er med jeres podcasts og hvilke aftryk I håber, de vil sætte i verden.

Deltagerne kommer med en konkret idé til en podcast eller Jordens Skole tilbyder en række historier, man kan vælge at kaste sig over. Alle idéer er velkomne, men deltagere, hvis emner relaterer sig til landbrug, jordbrug, planter, livet på landet, jorden og verdensmål har fortrin i tilfældet af overtegnet.

Som deltager vil du gennem alle øvelser arbejde ud fra din konkrete idé. Efter forløbet er du derfor allerede nået langt med at skitsere dit grundkoncept, lavet en optageplan og fået feed back på dine første optagelser. Du har også prøvet at redigere. På holdet får I glæde af hinandens selskab og iderigdom, fordi I gennem øvelserne undervejs lærer af at lytte til hinandens eksempler og udfordringer – og kan låne hinandens friske ører.

Undervisningen og øvelserne fokuserer på arbejdet med historien, der fænger, spørgsmålene, der åbner,  samtalen, der flyder og vinklen, der skærper. Vi lægger stor vægt på lytningen, sansningen, stemningen.

Der bliver også mulighed for teknisk træning, men da deltagerne som regel har meget forskellige tekniske forudsætninger, begrænser vi gruppeundervisningen indenfor den disciplin. Deltagernes tid sammen er bedst brugt på at arbejde med genrer, fortællinger, virkemidler og spørgsmål – mens I hver især kan supplere jeres tekniske viden med tutorials på nettet og praktiske øvelser i 'marken' mellem vores sessions. Ønsker nogle af deltagerne supplerende 1:1 teknisk vejledning eller studietid kan det sagtens tilkøbes.

Masterclassen optager max 6 deltagere. 

Pris 4000 kr. 

(Har du deltaget i forløb tidligere gives 10 % rabat) 

Datoer: 

Forløbet afholdes over 3 aftener af 5 timer (fx. kl 16-21) eller weekenddage efter aftale med deltagerne. Forløbet strækker sig over to måneder.  Der må påregnes minimum 6-8 timers forberedelse og optagelser mellem hver session og telefonkonsultation før og efter forløbet med kursusleder Helle Solvang. 

- datoerne vil blive fastsat via doodle, så alle deltagere kan være med alle tre gange med start efter 1. marts.

Vi mødes fysisk på Jordens Skoles kursussted i København: Demokrati Garage i Københavns Nordvestkvarter. 

Udstyr:

Medbring optageudstyr og høretelefoner. Hvis du ikke har udstyr, er det muligt at leje udstyr i Jordens Skole for 375 kr. for hele kursus-perioden. Det er også muligt at bruge sin smartphone. 

Udgivelse af din podcast:

Vi kan ikke garantere at din færdige podcast kommer til at ligge på Jordens Skoles medie-platform og udsendt via vores nyhedsbrev - men hvis vi ser et særligt potentiale og en fortælling, der rammer inden for skiven af Jordens Skoles formål, vil du opnå sparring og støtte igennem hele produktionen med henblik på at opnå evt. finansiering og publikation.

Om Helle Solvang

Helle Solvang udvikler nye former for møder, samtaler, undervisning, videns- og kulturformidling. Blandt andet har hun været co-udvikler på ‘Guldalderudforskning’ for SMK – Statens Museum for Kunst og hjulpet Folketingets Præsidium med nytænke samtaledemokratiet på Slotsholmen.

Helle Solvang har over 20 års erfaring som vært og tilrettelægger i DR. Bla. var hun i 5 år vært i P1-programmet VITA, hvor hun fremkaldte ildsjæle, forskere og kunstnere gennem samtaler om deres virke. I Sundhed på P1 omsatte hun sundhedsvidenskabeligt stof til radiomediet og i Sproglaboratoriet i P1 var det lingvistik og sprogforskning, der skulle bredes ud. I 2015 stiftede Helle produktionsselskabet Værtskabet, hvor hun arbejder med kommunikation, dokumentar, kulturproduktion, bæredygtighed og nyskabende mødeformer. Hun har undervist i podcast bl.a på Samtidens Akademi og hos DAC - Dansk Arkitekturcenter. I øjeblikket producerer hun podcasts og lydfortællinger for H.C. Andersen Centret, Sorø Kunstmuseum, Vejle Kommune, Tårnborg i Ribe og spillestedet Vega.

Skriv eller ring til Helle Solvang for at reservere en plads eller høre nærmere. helle@jordensskole.dk Tlf. 51 44 56 10

Del dette event