Sun, Aug 15 | København

Lovesoil Podcast Masterclass

Find din unikke stemme og blive klogere på, hvem du er som historiefortæller.

Tid & sted

Aug 15, 5:00 PM – 9:00 PM
København, Rådmandsgade 30, 2200 København, Danmark

Om eventet

Efter sommerferien udbyder Jordens Skole en podcast Masterclass, hvor nye podcast-fortællere og let øvede kan få træning, vejledning og et skub til at komme igang.

På Masterclass’en udforsker vi, hvad der er din unikke stemme i en podcast, hvordan du beriger din fortælling med stemning, musik og lyd og sidst men ikke mindst, hvordan du bedst forbereder dig før du går ud og laver dine optagelser.

Der er så mange podcasts derude, så det er vigtigt at overveje, hvorfor man skal lytte til netop din podcast. En masterclass i Jordens Skole hjælper dig derfor med at:

- Skærpe dine ideer

- Strukturere din historie

- Formulere spørgsmål, der bygger historien op

- Formulere gode spørgsmål, der fremkalder de mest essentielle, øjenåbnende og lærerige sider af historien

- Bruge dig selv bedste muligt

- Få de forskellige lag i historien (interview, cleansound, fortællende lyd, musik og evt speak) til at spille godt sammen

- Skabe et unikt soundscape med lyde og musikalske virkemidler

- Blive gode venner med mikrofonen

Endelig skal vi på holdet sammen undersøge, hvad det dybere formål er med jeres podcasts og hvilke aftryk I håber, de vil sætte i verden.

Deltagerne kommer med en konkret idé til en podcast eller Jordens Skole tilbyder en række historier, man kan vælge at kaste sig over. Alle idéer er velkomne, men deltagere, hvis emner relaterer sig til landbrug, jordbrug, planter, livet på landet, jorden og verdensmål har fortrin i tilfældet af overtegnet.

Som deltager vil du gennem alle øvelser arbejde ud fra din konkrete idé. Efter forløbet er du derfor allerede nået langt med at skitsere dit grundkoncept og din optageplan.

Samtidig får de glæde af hinandens selskab og iderigdom, fordi de gennem øvelserne undervejs lærer af at lytte til hinandens eksempler og udfordringer – og kan låne hinandens friske ører.

Masterclassen optager max 6 deltagere.

Forløbet afholdes i sensommeren over 3 aftener af 4 timer (kl 17-21) - der må påregnes 4-5 timers forberedelse mellem hver session.

- datoerne vil blive fastsat via doodle, så alle deltagere kan være med alle tre gange med start efter 15. august. Vi mødes fysisk på kursussted i København.

Medbring optageudstyr og høretelefoner. Hvis du ikke har udstyr, er det muligt at leje udstyr i Jordens Skole for 350 kr. for hele kursus-perioden.

Introduktionspris 3500 kr.

Vi kan ikke garantere at din færdige podcast kommer til at ligge på Jordens Skoles medie-platform og udsendt via vores nyhedsbrev - men hvis vi ser et særligt potentiale og en fortælling, der rammer inden for skiven af Jordens Skoles formål, vil du opnå sparring og støtte igennem hele produktionen med henblik på at opnå finansiering og publicere.

Undervisningen og øvelserne lægger derfor især vægt på arbejdet med historien, der fænger; spørgsmålene, der åbner og leder; samtalen, der flyder og vinklen, der skærper og fokuserer. Vi lægger stor vægt på lytningen, sansningen, stemningen.

Der bliver også mulighed for teknisk træning, men det er vores erfaring, at det hurtigt bliver frustrerende, hvis den foregår som samlet holdundervisning, fordi deltagerne næsten altid har meget forskellige tekniske forudsætninger. Samtidig er det vores erfaring, at deltagernes tid sammen er bedst brugt med på at arbejde med genrer, fortællinger, virkemidler og spørgsmål – mens de nemmere kan supplere deres tekniske viden med tutorials på nettet eller få hjælp fra jeres kommunikationsafdeling.

Derfor foreslår vi, at deltagerne på dag 2 bliver opdelt i mindre grupper alt efter deres tekniske kompetencer og behov, og roterer mellem forskellige aktiviteter. Så kan Helle målrette træningen i redigering, flow og virkemidler til deltagerens varierende behov samt skærpe deres grundspørgsmål, formater og fortællinger.

Om Helle Solvang

Helle Solvang udvikler nye former for møder, samtaler, undervisning, videns- og kulturformidling. Blandt andet har hun været co-udvikler på ‘Guldalderudforskning’ for SMK – Statens Museum for Kunst og hjulpet Folketingets Præsidium med nytænke samtaledemokratiet på Slotsholmen.

Helle Solvang har over 20 års erfaring som vært og tilrettelægger i DR. Bla. var hun i 5 år vært i P1-programmet VITA, hvor hun fremkaldte ildsjæle, forskere og kunstnere gennem samtaler om deres virke. I Sundhed på P1 omsatte hun sundhedsvidenskabeligt stof til radiomediet og Sproglaboratoriet i P1, var lingvistik og sprogforskning, der skulle bredes ud. I 2015 stiftede Helle produktionsselskabet Værtskabet, hvor hun arbejder med kulturproduktion og nyskabende mødeformer. Hun har undervist i podcast bl.a på Samtidens Akademi og hos DAC - Dansk Arkitekturcenter.

Skriv eller ring til Helle Solvang for at reservere en plads eller høre nærmere. helle@jordensskole.dk Tlf. 51 44 56 10

Del denne begivenhed

 

Tilmeld nyhedsbrevet

Kontakt

Telefon: 51 44 56 10

  • Facebook - Grå Cirkel
  • Instagram - Grå Cirkel