lør. 24. okt.

|

Kelstrup Naturskole

Lær at bygge et akvaponisk anlæg

Kom med på dette særlige kursus, hvor du lærer at bygge dit eget akvaponiske dyrknings-anlæg, hvor du kan drive din egen produktion af f.eks. salater og krydderurter - klimavenligt og naturligt. Ved at deltage på kurset kan du blive den heldige ejer af anlægget til en værdi af 22.000.

Registration is Closed
See other events
Lær at bygge et akvaponisk anlæg

Tid & sted

24. okt. 2020 09.00 – 25. okt. 2020 16.30

Kelstrup Naturskole, Stokkebrovej 1B, 6340 Kruså

Om eventet

Kom med på dette særlige kursus, hvor du lærer at bygge dit eget akvaponiske dyrknings-anlæg, hvor du kan drive din egen produktion af f.eks. salater og krydderurter - klimavenligt og naturligt.

Ved at deltage på kurset kan du blive den heldige ejer af anlægget til en værdi af 22.000.

UDLODNING AF AKVAPONISK ANLÆG I løbet af weekenden bygger vi et velfungerende akvaponisk økosystem. Det færdigbyggede anlæg udlodder vi til én af deltagerne. Det sker ved lodtrækning søndag eftermiddag. Der vil være minimum 9 deltagere på holdet og maksimum 12. Hjemtransporten eller forsendelsen bliver for vinderens egen regning og kan foregå op til 3 uger efter kurset. Vinderen af anlægget vil få telefonisk support og hjælp fra Akvaponisk Have til etablering og opstart.

DYRKNING UDEN JORD ‘Akvaponi’, eller ‘aquaponics’, som efterhånden er udbredt i udlandet, er en dyrkningsmetode, hvor planterne får deres næring fra fisk. Fiskefoder nedbrydes til mindre partikler i vand og fiskenes afføring omdannes til nitrat, som planterne kan bruge som næring. Det er en metode, hvor man dyrker uden jord og anvender 1/10 af det vand, man traditionelt bruger ved dyrkning i drivhus eller på mark.

PROGRAM Ankomst lørdag d. 24. oktober kl. 9:00-10:00 til morgenmad. Efter velkomst, introduktion og installering bliver deltagerne opdelt i to hold, som bygger forskellige komponenter af det akvaponiske anlæg. Undervejs er der fælles frokost og kaffepauser. Vi bygger indtil kl. 18, hvorefter vi spiser aftensmad i samlet flok. Der vil være lagt op til forskellige samtale-emner om dyrkning om aftenen, men man kan også vælge at holde aftenen fri. Nogle vil måske overnatte hjemme eller privat. Søndag er der morgenmad kl. 8:30-9:30, hvorefter vi bygger indtil kl. 16:00. Afrejse senest kl. 16:30

PRIS Grundprisen for kurset er 4200 kr. inkl. forplejning, handsker og byggematerialer - hertil kommer overnatning, hvor man kan vælge mellem forskellige priskategorier: Overnatning hjemme eller i egen campingvogn inklusiv kursus og forplejning 4200 kr. Overnatning i shelter inklusiv kursus og forplejning 4225 kr. Overnatning i delt værelse inklusiv kursus og forplejning 4500 kr. Overnatning i enkeltværelse inklusiv kursus og forplejning 4560 kr. Priserne er inkl. moms. Forplejning dækker 4 hovedmåltider samt vand, kaffe, te, frugt og kage. Der er mulighed for at bestille vegansk.

TILMELDING Kursus-gebyret indbetales senest d. 16. oktober til Jordens Skole:

Merkur Bank: Reg. nr. 8401 Konto 1292970

eller

MobilePay til Helle Solvang: 51 44 56 10

UNDERVISERE

Magnus Sønderby - Akvaponisk Have. Magnus er stifter og ejer af Akvaponisk Have. Han er uddannet i markedsføring og har en stor passion for alt, hvad der gror og har altid interesseret sig for biologi og natur. Han har sin store viden om bæredygtig grøntsagsproduktion gennem dokumentarer og YouTube-videoer og brænder for at udbrede nye dyrkningsformer som er mere klimavenlige og lokal-ejede. Læs mere på www.akvaponiskhave.dk

Helle Solvang - Jordens Skole. Helle er stifter og leder af Jordens Skole. Hun er opvokset på et biodynamisk/økologisk jordbrug på Lammefjorden og er uddannet journalist. Har været tilknyttet DR gennem 20 år. I dag er hun selvstændig og skaber projekter, kurser, film og podcasts, som kan bringe flere ud i naturen, bygge bro mellem by og land og skabe bedre ‘jordforbindelse’. Læs mere på: www.jordensskole.dk

VIGTIGT AT VIDE Pladsen på kurset er sikret, når pengene er indbetalt. Tilmelding efter først til mølle princippet. I tilfælde af, at der ikke er 9 tilmeldinger d. 16. oktober, vil kurset blive aflyst og I vil få tilbagebetalt det fulde beløb. Hvis kursusgebyret skal betales gennem en moms-registreret virksomhed med et cvr, sender vi gerne en faktura. Kontakt Helle Solvang på 51 44 56 10 eller kontakt@jordensskole.dk

Ankom gerne dagen før Det er muligt at ankomme om fredagen d. 23. oktober. Man kan medbringe sin egen mad eller bestille aftensmad til 100 kr. Morgenmaden lørdag er inkluderet i kursus-prisen. Tilkøb for enkeltværelse koster 300 kr. og delt værelse 250 kr. pr person. Man kan også gratis opstille sin campingvogn på Naturskolen eller købe shelterplads for 25 kr. pr. nat pr. person.

Påklædning og udstyr

Sørg for varme støvler og passende tøj til al slags vejr. Medbring soveudstyr, hvis I vælger at sove i shelter. Ved enkelt-værelse eller delt værelse er dyner og sengelinned inkluderet.

Se mindre

Del dette event